Какво търсиш? Къде?
Share
Добави в Svejo
Ресторант Miyabi - Главна снимка Ресторант Miyabi - Снимка 1Ресторант Miyabi - Снимка 2Ресторант Miyabi - Снимка 3Ресторант Miyabi - Снимка 4Ресторант Miyabi - Снимка 5Ресторант Miyabi - Снимка 6Ресторант Miyabi - Снимка 7

Ресторант Miyabi

Японски ресторант

Град: София, 1000 Адрес:

Център, ул. "Стара планина" №5
Телефон: 0887 27 50 64


Предлагани намаления


10%
Намаление за всички стоки и услуги

Описание на обекта

Екзотичната кухня вече е част от дните ни и винаги, когато имаме повод за среща с нея, гледаме да не пропускаме. Достойнствата на новия японския ресторант Miyabi, разположен в безистена на търговския център на ул. "Стара планина" 5, се предават от уста на уста, затова наминаваме лично с идеята да доставим радост на небцето си.

Ресторантът е малък и уютен, с типичния за източната култура минималистичен дизайн. Интериорните елементи като оризови папируси, дървени бойни маски и красиви флорални декорации красят стените и напомнят, че японската философия за спокойствие се изразява в близостта до природата и естествените материали.
В Miyabi негласно са обособили два къта – единият е по-вечерен, с бамбукови щори, голяма правоъгълна подова японска лампа и удобни сепарета за отпускане.

Вторият кът е разположен в по-светлата част, където големите прозорци скоро ще бъдат покрити с ръчно изрисувани на място щори от светла оризова хартия и големи бели хартиени лампи Акари.
Естествена атракция са няколкото хладилни витрини, зад които са подредени винаги пресни и добре охладени екзотични вкусотии. Менюто изобилства с тях, затова предлагаме да следвате основния принцип, заложен при създаването му, наречен Кайсеки, при който се поднасят разнообразни блюда на малки порции. Така шансът да опитате от почти всичко стремително се увеличава. Освен традиционното суши в Miyabi ни примамват и със специалитети със сложни имена като Сансай сей-ро – задушена зеленина върху ориз в бамбукова купа, Шабу-шабу – свинско, зеленчуци и тофу, поднесени с купа ориз и соев дресинг, или Кацо но татаки – пушен паламуд на слама върху барбекю, специално донесено от Япония. Всичко това върви добре полято с чаша Шоу-чу (оризова ракия), Умешу (ликьор от сливи) или добре познатото Саке (оризово вино). От десертите опитайте задължително Ан-митцу – червен боб (японският марципан), сладолед от зелен чай, плод личи, кан-тен с аромат на ванилия, прасковен сироп и соева захар. Веднъж седмично са замислили и традиционни японски Кайтай вечери – на открита маса съвсем на живо пред очите ви ще се демонстрира приготвянето на големи живи риби. Не ни остава нищо друго, освен да ви пожелаем: Itadakimasu!


Коментари към този обект


Работно време

Понеделник:от 10:00 до 23:30
Вторник:от 10:00 до 23:30
Сряда:от 10:00 до 23:30
Четвъртък:от 10:00 до 23:30
Петък:от 10:00 до 23:30
Събота:от 10:00 до 23:30
Неделя:от 10:00 до 23:30


QR код визитка