Какво търсиш? Къде?
Начало София Спорт и хоби Екстремни и забавни Конна база "Генерал Крум Лекарски"
Share
Добави в Svejo
Конна база "Генерал Крум Лекарски" - Главна снимка Конна база "Генерал Крум Лекарски" - Снимка 1Конна база "Генерал Крум Лекарски" - Снимка 2Конна база "Генерал Крум Лекарски" - Снимка 3Конна база "Генерал Крум Лекарски" - Снимка 4Конна база "Генерал Крум Лекарски" - Снимка 5Конна база "Генерал Крум Лекарски" - Снимка 6

Конна база "Генерал Крум Лекарски"

Конно-спортна база.

Град: София, 0 Адрес:

Република, Божурище
Мобилен: 0888 61 37 07, 0888 61 05 44
Сайт: www.konnabaza-bojurishte.com


Предлагани намаления


5%
Намаление за всички стоки и услуги

Описание на обекта


Конна база по европейски еталон  в Божурище
Първата изградена по всички съвременни стандарти, познати от конюшните в Западна Европа и в държавите с развит конен спорт база у нас, е „Ген. Крум Лекарски” в Божурище.
Опитът на водещи немски фирми е взаимстван при изграждането на модерните спортни съоръжения. Конната база разполага с три външни текстилни плаца с размери 20/60 м; 80/40м и 70/30м. Тревният плац е 90/70 м. Отделно е изграден и закрит манеж с размери от 20/60 м. Предстои изграждането на самостоятелен закрит манеж за нуждите на пони клуба, спортно-развлекателен център с басейн, тенис корт и заведение. Тази инфраструктура ще да подпомогне издръжката на конно-спортната част на съоръжението.
Конната база е подходяща за използване във всеки сезон и при всякакви метеорологични условия, като качеството на тренировките се запазва.
За да се чувстват конете комфортно и да се възстановяват по-бързо след сериозните натоварвания, в конюшнята е инсталиран солариум с IR и UV лъчи. За улеснение на ездачите и с пряка полза за самите коне, е изградената въртележка за осем коня. В нея животните се раздвижват преди или след езда, възстановяват се след травми, поддържат се в добра кондиция и без задължителното присъствие на техните ездачи. За конете, които се нуждаят от почивка и за подрастващите кончета са подсигурени падоци. Грижата за по-доброто състояние на животните, настанени в конната база обхваща и приготвянето на хранителното им меню чрез машина за мачкане на зърнения фураж.

 
На втория етап е необходим екип от доказани професионалисти с респектиращ опит в областта на конния мениджмънт и шампионска стратегия.
Стратегията ни е треньорите да са професионалисти с доказан опит, с желание за постоянно усъвършенстване  чрез участие в специализации в чужбина и покривайки курсовете на международната федерация в различните дисциплини.
Високо квалифицирани, с богата теоретична и чуждоезикова подготовка, със състезателен опит. За целта бяха назначени ,като треньори в базата – Боряна Крумова и Андреана Добрева. Завършили са НСА "Васил Левски" с профил "треньор по конен спорт" и са специализирали в Целе, Германия.
Боряна Крумова е състезател в дисциплината обездка, в която многократно е печелила призови места, квалифициран съдия в дисциплината „прескачане на препятствия”, главен стюард на международни турнири, провеждани в България, има опит в обучението на деца и любители в обездка. Доказано големи са успехи  й в подготовката на деца - нейната състезателка Ана-Мария Пашова е неколкократен републикански шампион по обездка, а също и бронзов медалист на Балканиада.
Андреана Добрева има в състазателната си кариера множество участия от Балканиади и международни турнири от където е завоювала и призови места с треньорски опит с деца и любители, подготовка на коне в дисциплината „прескачане на препятствия”. Качествата на Андреана като треньор на любители се доказват от нейните състезатели - Дорис Фьорсте(Германия), която е многократен шампион по обездка (за аматьори) и сестрите Хана и Елла Халмари(Финландия), които се състезават успешно в паркурите за любители.
        
На конната база в Божурище вече се предлагат отлично обучени понита за деца, както и коне, които са подходящи за създаването на начални умения у начинаещите ездачи, които искат да овладеят основата на прескачането на препятствия или обездката. За най-малките участници тази база може да се окаже техният успешен състезателен старт.
В последните години броят на ездачите аматьори, които са започнали своите уроци в зряла възраст също осезателно се увеличава. Мнозина от тях освен към езда за удоволствие се насочват и към участия в състезания. Именно тук екипът на конната база „Ген. Крум Лекарски” предлага и въвеждането на точкова система, която да създаде ясна граница между участниците аматьори и професионалистите.
В Германия например, всеки ездач трябва да постигне определен брой победи в даден клас, за да може да се състезава в по-горни класове. Преди да натрупа съответния брой точки, ездачът се води любител. По този начин се избягва сблъсъкът между много добри ездачи и любителите.
Амбициите на професионалистите от центъра за езда в Божурище се простират и в сферата на обучението и усъвършенстването на ездачи, треньори, съдии и строители на паркури. Успоредно с активните тренировки на коне и ездачи, редовно ще бъдат организирани семинари и курсове в различните направления от водещи международни преподаватели и български специалисти. В динамичния свят на конния спорт обновяването на знанията и уменията е задължително условие, за да се върви напред.
Отличните условия, създадени на конната база „Ген. Крум Лекарски” са в основата на дългосрочната цел за провеждане на много и разнообразни състезания – национални и международни, за любители и професионалисти, който да привлекат с отличната материална база все по-качествени състезатели и коне. Предвидени са състезания по прескачане на препятствия, обездка и издръжливост. Целта е тези дисциплини да бъдат развити спрямо сегашното си ниво, като бъде повишено качеството на организацията и условията за провеждане. Пълноценното обединяване на всички тези фактори неминуемо ще доведе до засилване авторитета и значимостта на конния спорт в България. 
Голямото предизвикателство за 2011г. е провеждането на турнирите по прескачане на препятствия  CSIO** от 2-5 юни и най-новият проект „Лига Домейн Бойар“. Екипът на базата и многобройните и партньори възлагат големи надежди тази поредица от 5 състезания (Кръг I - 16.04 - 17.04.2011
Кръг II - 09.07 -10.07.2011
Кръг III – 20.08 - 21.08.2011
Кръг IV – 17.09 - 18.09.2011
Финал V -  15 -16.10.2011g.) още от следващата година да се превърне в международен турнир. „Лига Домейн Бойар“ ще се състои от 4-ри състезания и финал. По време на кръговете състезателите ще набират точки, които ще им осигурят място в ранглистата за всеки клас. Тези състезатели, които успеят да се класират за финала, ще се борят за „големите пари“. Отличителна черта на Лигата е големият награден фонд- 53 500лв., който ще привлече най-добрите участници от България и съседните балкански страни. Хората, които ще се погрижат тази поредица от състезание да бъде на безупречно ниво са едни от най- добрите специалисти в тази област начело с ген. Секретар на БФКС д-р Крум Рашков, Боряна Крумава, Теодора Костова, тук ще  изредим орг.комитет. Като организатори сме много горди, че можем да поканим международен паркур майстор- Василис Спиропулос, което ще ни гарантира високо ниво на построените паркури, с което значително ще се отличим от досегашното ниво в страната ни. нивото

Конният спорт в страната - в услуга на младите хора
Екипа на конна база “Ген. Крум Лекарски” в Божурище,  се е заел с мисионерската задача да популяризира конния спорт сред младите хора чрез участие в програмите на Министерство на младежта и спорта и на Министерство на образованието и науката. Идеята е да се създаде и поддържа интерес към конния спорт сред децата и юношите. Чрез сътрудничество с община Божурище и местното училище са направени постъпки за разкриване на спортна паралелка с конен спорт и превръщането му в достъпна и атрактивна дисциплина за децата.


Коментари към този обект


QR код визитка